Εξοικονόμιση Ενέργειας με Συνδιασμό κυκλωμάτων

Συνδιασμός κυκλωμάτων - Υποβοήθηση θέρμανσης

 

 

 

 

 

 

weblink 1) ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

weblink 2) ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

weblink 3) ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

 

Ένα ηλιακό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης του κτιρίου και να υποβοηθάει ή ακόμα και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες θέρμανσης των χώρων. Ο λέβητας σ' αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων και ταυτόχρονα φιλικό τρόπο θέρμανσης προς το περιβάλλον. Ιδανικός είναι ο συνδυασμός ενός ηλιακού συστήματος με ένα σύστημα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών (θέρμανση δαπέδου-τοίχου).

Η λειτουργία της ηλιακής θέρμανσης

O ήλιος ζεσταίνει το νερό που ανακυκλοφορεί στους ηλιακούς συλλέκτες σε θερμοκρασία 45°C έως 90°C αναλόγως ηλιοφάνειας, εποχής, προσανατολισμού και κλίσης. Το ζεστό νερό των συλλεκτών μέσω εναλλάκτου θερμότητας, ζεσταίνει αναλόγως την αποθήκη ζεστού νερού. Ένας κυκλοφορητής μεταφέρει το ζεστό νερό από την αποθήκη στα θερμαντικά σώματα ή στο ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ή στα fan coil. Ο κυκλοφορητής αυτός ελέγχεται από θερμοστάτη χώρου που τοποθετείται στους θερμαινόμενους χώρους. Κάθε ζώνη θέρμανσης έχει αυτονομία για μέγιστη οικονομία ενέργειας. Έτσι ο κάθε όροφος λειτουργεί ανεξάρτητα από τους άλλους με ρύθμιση της θερμοκρασίας του στο επιθυμητό σημείο για απόλυτη άνεση.Ο λέβητας πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή βιομάζας ξεκινά μόνο εφόσον η ηλιακή ενέργεια δεν είναι επαρκής για να ζεστάνει τους χώρους. Προτεραιότητα έχει πάντα η ηλιακή ενέργεια. Η οικονομία σε πετρέλαιο ή αέριο μπορεί να φτάσει μέχρι και 75% αναλόγως της επιλογής του συστήματος.

Ηλιακά Συστήματα υποβοήθησης Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, που αναφέρεται παρακάτω, λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες από 30°C ως 45°C και αυτό την κάνει ιδανική για συνδυασμό με υποβοήθηση θέρμανσης από τον ήλιο.

 

Τα συνολικά πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν είναι τα εξής :

• Εξοικονόμηση ενέργειας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

• Καλαισθησία και ασφαλή στήριξη συλλεκτών στην κεραμοσκεπή.

• Εξοικονόμηση χώρου στο λεβητοστάσιο.

• Προρυθμιζόμενο εύρος λειτουργίας του συστήματος.

• Πλήρη αυτοματοποίηση λειτουργίας.

• Αντιπαγωτική και αντιθερική προστασία.

• Ελάχιστη συντήρηση.

• Αξιοπιστία και υψηλή απόδοση.

• Ευκολία και ταχύτητα κατά την εγκατάσταση.