Φυσικό αέριο

Λέβητες Daewoo GasBoilers Κορέας

daewoo_vk2

           Η εταιρία Daewoo Gas Boilers με την τεχνολογία και τεχνογνωσία που τη διακρίνει, και με το κύρος και την αξιοπιστία του ονόματος DAEWOO, διαθέτει κάθετη παραγωγική μονάδα λεβήτων αερίου στην έδρα της στην Κορέα. Στα προϊόντα αυτού ενσωμάτωσε την παγκόσμια πατέντα ελέγχου με ΜΙCROM chip από το 1990. Το 2008 έχει καταφέρει ήδη εξαγωγές άνω των 5 εκ. δολαρίων. Στην διάθεση της αγοράς της Νότιας Κορέας υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια μονάδες λεβήτων αερίου, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 1 εκατομμύριο επίτοιχιες μονάδες αερίου. Μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται στις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ευρώπη.

            Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων παγκοσμίως παραδίδεται από έξι κατασκευαστές. Η Daewoo Gas Boilers είναι ένας από αυτούς. Σύμφωνα με τους ερευνητές της αγοράς και την αξιολόγηση όχι μόνο της ποσότητας του εξοπλισμού που έχει πωληθεί, αλλά και το επίπεδο της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της εταιρείας, έχει πάρει την τέταρτη θέση, με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 30 εκ. δολαρίων.

           Όλoi οι λέβητες μπορούν να λειτουργούν με φυσικό αέριο και υγραέριο. Θέρμανση και ζεστό νερό παρέχεται σε πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία από μια μοναδική κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πατέντα, στον κυκλοφορητή. Χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία παρέχει τη βέλτιστη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία των λεβήτων DAEWOO. Οι λέβητες έχουν μια σειρά από γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά - καυστήρα αερίου κλειστό, ξεχωριστό εναλλάκτη θερμότητας για θέρμανση και ζεστό νερό, τηλεχειριστήριο με ψηφιακό έλεγχο και αυτοδιάγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ DOWNLOADS& LINKS


Site λεβήτων Daewoo GasBoiler Κορέας: www.dwgb.com

Προσπέκτ Daewoo Gasboiler (GR): Σειρά MSC & MES

Προσπέκτ - τεχνολογία Daewoo Gasboiler (EN): advantages

Πιστοποιητικό CE λέβητα αερίου: certificate

Πιστοποιητικό CE λέβητα συμπύκνωσης: certificate

Πιστοποιητικό υψηλής απόδοσης: certificate

Πιστοποιητικό ISO εταιρίας: certificate

Εταιρική παρουσίαση Daewoo GasBoiler: presentation

Έλεγχος ποιότητας φλόγας με τεχνολογία υπερύθρων: presentation

Παρουσίαση τεχνολογίας Daewoo GasBoiler: video presentation

Φωτογραφίες από άλλες Διεθνείς Εκθέσεις:  

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βελτιωμένο σύστημα ασφαλείας - ο αισθητήρας υπερθέρμανσης του νερού θέρμανσης, ο προαιρετικός ανιχνευτής διαρροής αερίου, η παρακολούθηση της κατάστασης της φλόγας, ο διακόπτης ροής (ελέγχει την πίεση του νερού θέρμανσης). Μικροεπεξεργαστή MICOM για έλεγχο ανάφλεξης (παραγωγή της Toshiba Corp, Ιαπωνία, παγκόσμια πατέντα).

Αποτελεσματικότητα - η χρήση των υπέρυθρων αισθητήρων για ρύθμιση της φλόγα παρέχει υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ελάχιστη απώλεια θερμότητας. Το MICOM chip και η διαμόρφωση - ρύθμιση της βαλβίδας αερίου και του μοτέρ προσαγωγής αέρα καύσης, ελέγχουν τη καύση σε μια γραμμική κατάσταση θερμοκρασίας με ελάχιστη διακύμανση, προσφέροντας μέγιστη απόδοση και οικονομία.

Ελαχιστοποίηση θορύβου – Ενισχυμένη, εύκαμπτη σωλήνα υψηλών πιέσεων στις κύριες σωληνώσεις μέσα στο λέβητα που εμποδίζει τη μετάδοση θορύβου από το σύστημα θέρμανσης στο υπόλοιπο κύκλωμα. Κυκλοφορητής κλειστού τύπου για ελαχιστοποίηση κραδασμών. Σύστημα καύσης τύπου Bunsen για ελαχιστοποίηση θορύβου στον θάλαμο καύσης.

Γρήγορη θέρμανση και ζεστό νερό – Inverter κυκλοφορητής ρυθμιζόμενων στροφών που θερμαίνει το σπίτι γρήγορα και σύστημα ταχείας παροχής ΖΝΧ με πάτημα ενός κουμπιού.

Σωστή καύση σε ποικίλες περιπτώσεις – Με την ρυθμιζόμενη και εξαναγκασμένη παροχή αέρα και αερίου, εξαλείφεται η ανάγκη έλξης σε μεγάλου μήκους καμινάδες με γωνίες και διάφορα άλλα εμπόδια.

Σταθερή λειτουργία με χαμηλή πίεση του αερίου - Λόγω της χρήσης της βαλβίδας αερίου (παραγωγή Ιαπωνία).

- Inverter κινητήρας αέρα καύσης για ρυθμιζόμενη παροχή αέρα

- Αισθητήρας υπερύθρων για έλεγχο και ποιότητα φλόγας προσφέροντας μέγιστη απόδοση και οικονομία

- Συνεχής έλεγχος ποιότητας φλόγας και προσαρμογή αυτής για βέλτιστη καύση με ρύθμιση παροχής αέρα και αερίου στη λειτουργία θέρμανσης αλλά και ζεστού νερού χρήσης - αυτόματη αναπροσαρμογή στης απαιτήσεις και οικονομία καυσίμου.

- Ρυθμιζόμενο σύστημα ανάφλεξης ελεγχόμενο από MICOΜ (παγκόσμια πατέντα) αναπροσαρμοζόμενο σε συνδυασμό με την πίεση αερίου, την τάση του ρεύματος, τον άνεμο και την καμινάδα. Το MICOM και η διαμόρφωση-ρύθμιση της βαλβίδας αερίου ελέγχουν τη καύση σε μια γραμμική κατάσταση θερμοκρασίας με ελάχιστη διακύμανση

- Φίλτρο μεγάλου μεγέθους στο κύκλωμα θέρμανσης, εύκολα επισκέψιμο, για συλλογή σκουπιδιών χωρίς κίνδυνο φραγής κυκλώματος - εναλλάκτη θέρμανσης.

- Πλήρης στεγανός θάλαμος καύσης και περίβλημα μονάδας

- Εύκολη πρόσβαση σε όλα τα μέρη του λέβητα.

- Θερμοστάτης ηλεκτρονικός χρονοπρογραμματιζόμενος με πολλαπλές ταυτόχρονες ενδείξεις για εύκολο χειρισμό και αυτοδιάγνωση βλαβών με ηχητική σήμανση. Ειδοποίηση ύπαρξης φλόγας με φωτεινό led και φωτεινή οθόνη για εύκολη ανάγνωση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

- Χάλκινος εναλλάκτης θέρμανσης με σχεδιασμό τέτοιο που να ελαχιστοποιεί την αντίσταση ροής του νερού στο πέρασμα του από τον εναλλάκτη για παροχή ζεστού νερού χρήσης ακόμα και σε χαμηλότερη πίεση δικτύου ή σε αυξημένες καταναλώσεις.

- Δευτερεύον πλακοειδής εναλλάκτης ζεστού νερού χρήσης

- Ενσωματωμένος διακόπτης πλήρωσης του λέβητα σε εμφανές σημείο για εύκολη πρόσβαση

- Προσβάσιμη βαλβίδα ασφαλείας εύκολης εκκένωσης του λέβητα, μεγάλου κύκλου χρήσεων

- Επιλογή ταχείας παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για μέγιστη ευκολία και οικονομία σε νερό και αέριο

- Στιγμιαία παροχή ζεστού νερού χρήσης σε μια σταθερή θερμοκρασία

- Σύστημα αντιπαγετικής προστασίας με εκκίνηση του κυκλοφορητή η και του καυστήρα για προστασία από παγωνιά.

- Δυνατότητα προσαρμογής θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης ανάλογα με την εποχή για ευκολία και οικονομία

- Λειτουργία ανάγκης με εκκίνηση της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης από τον ίδιο το λέβητα σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η χρήση του θερμοστάτη (72ώρες θέρμανση στους 60C και ζεστό νερό χρήσης στους 43C).

- Διαθέσιμη επαφή σύνδεσης ανιχνευτή φυσικού αερίου

- Εύκολη πρόσβαση και συντήρηση με ελάχιστο αριθμό εργαλείων

- Μειωμένος θόρυβος κραδασμών λόγω κυκλοφορητή κλειστού τύπου και σωληνώσεων σύνδεσης

- Άριστή σχέση τιμής – ποιότητας – απόδοσης «Οι λέβητες Daewoo είναι οι ηγέτες»

 

Έλεγχος αναλογίας αέρα-καυσίμου

Ο αισθητήρας υπερύθρων ελέγχει την κατάσταση της φλόγας που επηρεάζεται από τις αλλαγές της αναλογίας αέρα-καυσίμου και ρυθμίζει τις στροφές του ανεμιστήρα έτσι ώστε να διατηρείται πάντα η βέλτιστη αναλογία και ποιότητα φλόγας.

 

 

 

 
             Σύστημα προθέρμανσης ζεστών νερών χρήσης (PHC)
Το σύστημα PHC προθερμαίνει το νερό πριν τη ζήτηση ζεστού νερού από το λέβητα. Έτσι η παροχή ζεστού νερού χρήσης γίνεται με μικρότερη αναμονή. Έτσι επιτυγχάνουμε και σταθερότερες θερμοκρασίες για κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε τη βρύση ξανά και ξανά.
 
 

 

 
    
 
 
 
 
 
               

                            Λέβητες Συμπύκνωσης                           Συμβατικοί Λέβητες

Φυσικό Αέριο

Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές. Τα μεγέθη των εκπεμπόμενων ρύπων είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, ενώ η βελτίωση του βαθμού απόδοσης μειώνει τη συνολική κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς περιορίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Με την υποκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, κυρίως στις οικιακές και εμπορικές χρήσεις, θα αποφευχθούν οι απώλειες μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και στη μεταφορά της. Ακόμα λόγω της "καθαρότητας" των προϊόντων καύσης του φυσικού αερίου, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ'ευθείας σε ορισμένες βιομηχανικές εφαρμογές χωρίς την παρεμβολή εναλλακτών που έχουν ως συνέπεια ενεργειακές απώλειες.

Η χρήση του φυσικού αερίου θα έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στη δομή του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας, μια και θα μειωθεί η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο. Τα οφέλη όμως μιας εγκατάστασης φυσικου αερίου για χρήση στον οικιακό και εμπορικό τομέα είναι τα εξής:

• Είναι η πιο οικονομική ενέργεια.

• Οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης

• Η μέτρηση γίνεται με ακρίβεια

• Ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του

• Δεν απαιτείται αποθηκευτικός χώρος

Περισσότερο από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη απολαμβάνουν καθημερινά τις ευκολίες, την αυτονομία, την ασφάλεια και την οικονομία που τους προσφέρει η μόνιμη και σταθερή παροχή του φυσικού αερίου

 

Φυσικό αέριο για οικιακή χρήση

• στη θέρμανση, χωρίς εξαρτήσεις και με σταθερή παροχή κάτω από τον απόλυτο έλεγχό σας,

• στο μαγείρεμα, χωρίς χρόνους αναμονής και με άμεση ρύθμιση της θερμοκρασίας,

• στο ζεστό νερό, τη στιγμή που το θέλετε, όπου και όταν το θέλετε,

• και σε πολλές άλλες λειτουργίες του νοικοκυριού,

• με μια σειρά νέων προϊόντων όπως στεγνωτήρια ρούχων, τζάκια και μπάρμπεκιου.

• Σταθερή και μόνιμη παροχή, χωρίς εξαρτήσεις,

• Ασφάλεια στη χρήση, χωρίς οσμές, θορύβους και ρύπους,

• Εύκολη και απλή εγκατάσταση εξοπλισμού με καθαριότητα και οικονομία χώρων,

• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών και του εξοπλισμού, με υψηλότερη απόδοση και μικρότερο κόστος συντήρησης, χωρίς πρόσθετες δαπάνες για την ομαλή λειτουργία του (δεξαμενές, αντλίες, προθερμαντήρες, κ.λπ.),

• Οικονομία αφού χρεώνεται όσο ακριβώς χρησιμοποιείται. Δεν προπληρώνεται όπως το πετρέλαιο,

• Είναι οικονομικότερο από το πετρέλαιο και είναι αρκετά φθηνότερο από τον ηλεκτρισμό.

 

Φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις

Ξενοδοχεία και νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, μεγάλα κτίρια γραφείων, χώροι αναψυχής, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν το Φυσικό Αέριο για θέρμανση των χώρων, παραγωγή ζεστού νερού, μαγείρεμα καθώς και άλλες εξειδικευμένες εργασίες, εκμεταλλευόμενα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματά του και επιτυγχάνοντας μεγάλες οικονομίες κλίμακας και απόλυτη λειτουργικότητα.

• Συνεχής παροχή και έλλειψη ενασχόλησης με παραγγελίες και παραλαβές καυσίμων.

• Δυνατότητα εκμετάλλευσης σημερινών αποθηκευτικών χώρων (δεξαμενών).

• Αισθητική αρτιότητα, αυξημένη καθαριότητα χώρων και συσκευών.

• Μειωμένη συντήρηση, ορθολογική χρήση ενέργειας, μείωση λειτουργικών δαπανών, οικονομία.

• Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού, υψηλότερη απόδοση.

 

Εγκαταστάσεις Ατομικές - Κεντρικές

Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές. Τα μεγέθη των εκπεμπόμενων ρύπων είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, ενώ η βελτίωση του βαθμού απόδοσης μειώνει τη συνολική κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς περιορίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Με την υποκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, κυρίως στις οικιακές και εμπορικές χρήσεις, θα αποφευχθούν οι απώλειες μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και στη μεταφορά της. Ακόμα λόγω της "καθαρότητας" των προϊόντων καύσης του φυσικού αερίου, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ'ευθείας σε ορισμένες βιομηχανικές εφαρμογές χωρίς την παρεμβολή εναλλακτών που έχουν ως συνέπεια ενεργειακές απώλειες. Περισσότερες οδηγίες και πληροφορίες για το φυσικό αέριο θα βρείτε και στα link που ακολουθούν.

1) Φόρμα Αίτησης Σύνδεσης με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου

2) Οδηγίες Σωστής Χρήσης Λεβητών Φυσικού Αερίου

3) Γενική ενημέρωση για το Φυσικό Αέριο

4) Κανονισμός Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου

Η χρήση του φυσικού αερίου θα έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στη δομή του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας, μια και θα μειωθεί η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο. Τα οφέλη όμως μιας εγκατάστασης φυσικου αερίου για χρήση στον οικιακό και εμπορικό τομέα είναι τα εξής:

• Είναι η πιο οικονομική ενέργεια.

• Οδηγεί σε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης

• Η μέτρηση γίνεται με ακρίβεια

• Ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του

• Δεν απαιτείται αποθηκευτικός χώρος

Περισσότερο από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη απολαμβάνουν καθημερινά τις ευκολίες, την αυτονομία, την ασφάλεια και την οικονομία που τους προσφέρει η μόνιμη και σταθερή παροχή του φυσικού αερίου.